De modellen schaal 1:10

Er zijn enorm veel verschillende modellen op de markt. Dit zijn er zelfs zoveel dat we deze niet allemaal op gaan noemen op deze pagina. Bij MAC Vlijmen richten we ons dan ook vooral op de modellen welke gebruikt worden om in wedstrijdverband te kunnen deelnemen. Hieronder vind je een overzicht van de door ons gevoerde categorieën.

Tamiya klasse

 

De Tamiya Fighter

Deze klasse is speciaal bedoeld voor de beginners. Voor een relatief klein budget kun je deze Tamiya kant en klaar kopen of  zelf bouwen. Heel veel plezier voor jong en oud en voor een klein bedrag echt racen! In Duitsland is deze buggy bekroond met een award voor educatief speelgoed. De Tamiya is echter veel meer dan speelgoed.

Afbeelding van WhatsApp op 2023 09 19 om 19.56.25

Afbeelding van WhatsApp op 2023 09 19 om 19.56.30

 DSC 4281

 

Buggy’s 2WD en 4WD

De buggy is een van de oudste en meest competitieve off-road klasse die er op dit moment gereden wordt. Hoewel het kleine lichte autootjes zijn moet je ze niet onderschatten. Ze zijn ontzettend wendbaar en precies te besturen. Deze modellen zijn vooral gemaakt om zo snel mogelijk de finish te passeren.

 DSC 4396

De buggy's worden bij wedstrijden gesplitst in tweewiel aangereden (2wd) en vierwiel aangedreven (4wd). De 4wd modellen zijn over het algemeen stabieler en sneller dan de 2wd. Echter maakt dit de 2wd buggy's niet minder interessant. Sterker nog de charme van de 2wd is vaak juist dat deze moeilijker de baan rond te krijgen is. Ook is deze klasse over het algemeen iets onderhoudsvriendelijker. Het is dan ook een persoonlijke voorkeur van de rijder welke klasse gekozen wordt.

 

 

 

Short course

Short course is een jonge categorie gebaseerd op de full-scale trucks welke populair zijn in de USA . Het uiterlijk van deze auto's is gebaseerd op deze echte auto's. Dit maakt het in combinatie met de vaak enorm degelijke modellen een populaire klasse bij beginners.

 DSC 0386

Ook deze categorie wordt bij wedstrijden opgesplitst tussen 2wd en 4wd. Daarbij geldt net als bij de buggy's dat beide hun eigen charmes hebben. En je dus voor jezelf zal moeten kijken welke jou het meeste aanspreekt.

Andere categorie?

Valt je model niet onder een van bovenstaande categorieën? Geen probleem! Zolang je een elektrisch aangedreven auto in schaal 1/10 hebt, kan je altijd bij ons terecht. Dit is omdat je bij de clubavonden vrij bent in het model welke je rijdt. Bij de clubwedstrijden wordt er echter wel altijd ingedeeld op categorie. In dit geval zal er gekeken in welke categorie je het beste mee kan doen.

Help! Welke auto moet ik kopen?

Je hebt nu een idee van de modellen waar mee gereden wordt. Dit betekent echter niet dat dit de keuze van het model makkelijker maakt. Heb je daarom nog vragen? Kom gerust een keertje op een clubavond langs. Er zijn altijd leden die bereid zijn je uitleg te geven over de verschillende modellen en hun voor en nadelen.