Winterkampioenschap

In de winter is het vaak te nat en te koud om buiten te kunnen rijden. Om deze reden organiseert MAC Vlijmen elke winter in een binnenlocatie het Winterkampioenschap.
Rijders uit alle uithoeken van Nederland en België komen hier naartoe om te overwinteren.De laatste jaren verrijden we het winterkampioenschap in een manege in Rosmalen. Een hoop zand en een groot dak, kortom de ideale locatie om de winter door te brengen! 

 

Wedstrijdinformatie 

Wedstrijd dagen

- zondag  
- zondag 

zondag  

 


Klasse
- 1/10 2wd Buggy
- 1/10 4wd Buggy
- 1/10 Short Course (2wd SC, 4wd SC & 2wd stadium truck)
- Tamiya neo fighter

Zondag  x december xxxx wordt er een vintage klasse toegevoegd!

Daarnaast is er een jeugdklassement voor rijders van 14 jaar en jonger. Deze rijden met de normale klasse mee maar hiervoor zullen extra prijzen zijn!

Inschrijven
Er kan voor alle wedstrijden vooraf ingeschreven worden t/m de donderdag voor de race. Hierna sluit deze automatisch en is het niet meer mogelijk vooraf online in te schrijven. 
Inschrijven loopt via MyRCM: Klik hier!

De kosten bij vooraf inschrijven zijn €8,-.
Vanaf dit jaar is het mogelijk om direct na je inschrijving via Paypal te betalen. Als je hier voor kiest heb je 's ochtends geen administratieve handelingen meer. Meer tijd om te trainen dus!

Indien je niet op tijd was met vooraf inschrijven kan dit ook op de dag zelf. Dit is €10,-.

Programma
7:30 - Manege open
8:30 - 9:00 - Aanmelden / Inschrijven
9:30 - Start eerste heats

Transponders
We maken gebruik van de nieuwste versie van de AMB/Mylaps decoder. Dit betekent dat de AMB/Mylaps personal transponders ondersteund worden. MRT transponders worden niet ondersteund.

Iedere deelnemer dient zijn eigen persoonlijke transponder te verzorgen.

Voor €10,- per race (leden MAC Vlijmen €5,-) is het ook mogelijk een transponder te huren van de organisatie. Let op! Er zijn maar een beperkt aantal transponders te huur. Op = op! 

Wil je zeker zijn van een leen transponder? Neem dan van te voren contact op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Max 1 p/p (Rijders zonder transponder krijgen altijd voorrang over rijders die een "extra" transponder willen huren om 2 klasse te kunnen rijden.)

Banden
De keuzen van de banden is vrij mits deze bedoeld zijn voor het type auto wat je rijdt. Het is bijvoorbeeld niet toegestaan 1/8 buggy banden op je Short Course te rijden. Hieronder zijn een aantal veel gebruikte banden onder elkaar gezet

Achter buggy:
- Losi Step-pin
- Losi IFMAR Stud
- Jconcepts Goosebumps
- Traxxas 2.15 Spike
- dBoots Multibytes

Voor 4wd buggy:
- Losi IFMAR stud
- Jconcepts Goosebumps
- dBoots Multibytes

Voor 2wd Buggy:
- Balistic Mini-spike (2wd)
- Traxxas 2.15 Spike
- Rib banden van diverse fabrikanten
- dBoots Multibytes

Short Course:
- Fastrax Bullseye
- Pro-Line Badlands
- dBoots Multibytes

Hierboven staan slechts de banden die bij ons bekend zijn en prima lijken te werken. Over het algemeen werken veel banden met een wat grove nop prima.

Voorzieningen
Er is een kantine aanwezig met broodjes, drinken en snoep.

Toiletten zijn aanwezig.

Er worden op verschillende plekken in de manege stroompunten geplaatst. Een verleng/verdeelstekker dient zelf verzorgd te worden. Ook een tafel en stoel dien je zelf mee te nemen.

Electrische koelkasten, kachels, compressoren of andere apparaten die veel stroom vragen zijn verboden! Dit om een stabiele stroomvoorziening te kunnen waarborgen.

omhoog

Locatie
N.N.B.
N.N.B.
N.N.B.

Let bij het parkeren op dat de in/uitrit van de manege en omliggende huizen ten alle tijden vrij blijven!

 

 

omhoog

Deelnemers
Al de inschrijflijsten van MAC Vlijmen zijn te vinden op MyRCM. Door op het getal in de kolom "aantal" te klikken zijn alle vooringeschreven deelnemers te vinden.
Klik hier voor MyRCM!

 

omhoog

Uitslagen
Uitslagen zijn te vinden op MyRCM.

Klassement:
Het klassement wordt berekend over de drie van de vier beste resultaten.
(Om in aanmerking te komen voor een prijs in de einduitslag moeten minimaal 3 van de 4 races meegereden zijn.)

Het klassement is te vinden op MyRCM.

omhoog

 

omhoog